Home
Introductie
Massage
MLD
Workshops
Tarieven
Adres
Contact
Mens en dier
De minibieb
Links
Aromatherapie

Aromatherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van de genezende werking van essentiŽle oliŽn. Door verdampen, inhaleren, baden, massages en het aanbrengen van kompressen kunnen de oliŽn hun weldadige en genezende werking uitoefenen.

EssentiŽle oliŽn worden ook aromatische of etherische oliŽn genoemd: etherisch omdat de olie verdampt, aromatisch omdat ze geuren, essentieel, omdat bij een tekort of een gebrek aan olie de plant niet kan leven. Etherische oliŽn zijn geen olie zoals olijfolie: ze zijn vluchtig, voelen niet vet aan en bevatten het welriekende deel van de plant.

Er zijn ruim zevenhonderd winbare essentiŽle oliŽn, waarvan ongeveer tweehonderd door aromatherapeuten worden gebruikt. Elke olie heeft een specifieke geur of eigenschap. De chemische samenstelling is zeer complex. Ze bestaat soms wel uit honderden verschillende componenten. Dit verklaart waarom een essentiŽle olie kan helpen bij een uiteenlopende reeks stoornissen.

EssentiŽle oliŽn zijn over het algemeen zeer geconcentreerd en kunnen niet in onverdunde vorm worden toegepast. Voor gebruik in massage worden de oliŽn daarom vermengd met plantaardige oliŽn.

In mijn praktijk maak ik gebruik van ongeveer honderd soorten oliŽn, die in verschillende combinaties en verdunningen aan de individuele behoeften van de patiŽnt aangepast worden.