Home
Introductie
Massage
MLD
Workshops
Tarieven
Adres
Contact
Mens en dier
De minibieb
Links
Massage

Massage is een van de oudste vormen van geneeskunde. Al duizenden jaren wordt ze toegepast om zieken te genezen en pijn te verlichten.

Het effect van massage is zowel fysiek als psychisch.

Massage helpt bij het reduceren van pijnlijke spanning of verkramping in de spieren, die het gevolg kan zijn van blessures, overbelasting of van jarenlang opgehoopte emoties. Het pijnstillende effect van massage veroorzaakt een reflex van de zenuwen, die de spierspanning vermindert.

Onderzoek heeft uitgewezen dat elke vorm van massage de bloedsomloop bevordert en de hoeveelheid hemoglobine en zuurstof in het bloed doet toenemen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en genezingsprocessen worden versneld.

Ook het afweersysteem, de spijsvertering, de inwendige klieren en de ademhaling worden gestimuleerd. We kunnen massage als het ware als een verjongingskuur zien.

Op het mentale vlak verlicht massage niet alleen gevoelens van spanning en onrust, maar maakt ook gevoelens van welzijn en vreugde los. Men wordt zich meer bewust van zijn lichaam als geheel en men kan positieve en vitaliserende energie aan zichzelf schenken.